Het lichaam van de mens is een complex geheel. Botten, spieren, huid, pezen, organen, enzovoort. 

Mijn ervaring is dat veel fysieke problemen (grotendeels) opgelost kunnen worden, als de oorzaak maar aangepakt wordt.

Door veel zitten, computers en (te) weinig beweging worden sommige spieren niet meer gebruikt en andere spieren overbelast. Ook kunnen daardoor gewrichten/wervels niet goed meer functioneren. Er ontstaan problemen variërend van (lage) rugpijn tot vastzittende schouders. Maar ook hoofdpijn, migraine, muisarm, carpaaltunnelsyndroom enzovoort.
Eenzijdig zwaar werk, een verkeerde beweging, of een blessure kan ook een verkeerde lichaamshouding opleveren. Hoewel problemen dan soms acuut lijken te ontstaan,  zijn ze er vaak eigenlijk langzamerhand ingeslopen.

Het oplossen van fysieke problemen doe ik eigenzinnig, op grond van analyse, ervaring en gevoel. Een analyse van de onbalans van het gehele lichaam.
Veel problemen in het lichaam manifesteren zich niet op de plaats van de oorzaak/oorsprong. Want een verstoring in de benen kan bijvoorbeeld een probleem in de nek opleveren.

Behandeling van de oorzaak lost het probleem op.Daarbij gebruik ik een mix van westerse, oosterse en holistische technieken.  Dorn-therapie,  dry-needling, sportmassage, acupressuur,  taping, oefeningen enz.

Oefeningen probeer ik in het dagelijkse leven te laten passen. Daarbij probeer ik het simpel en laagdrempelig te houden, dat levert vaak een betere effect en helpt in de motivatie.
Oefeningen en oefenballen helpen het proces versnellen en behouden.

De gehele behandeling is maatwerk, ieder mens is immers anders, evenals het probleem. Het resultaat van de behandeling is meestal direct merkbaar. Het aantal benodigde behandelingen is ook per persoon verschillend, want hoe langer een probleem bestaat, hoe langer een lichaam soms nodig heeft om te herstellen.  Verbetering treedt op vanaf de 1e behandeling. Meestal is na 2 tot 3 behandelingen het probleem opgelost, of tot het niveau dat het nog opgelost kan worden.  

2020-06-13T18:53:20+00:00