Het lichaam van de mens is een complex geheel. Botten, spieren, huid, pezen, organen, enzovoort. 

Het oplossen van fysieke problemen doe ik eigenzinnig, op grond van analyse, ervaring en gevoel. Daarbij gebruik ik een mix van westerse, oosterse en holistische technieken.  Sportmassage, dry-needling, acupressuur, Dorn-therapie, taping, oefeningen enz.  Een analyse van de onevenwichtigheid van het gehele lichaam. Want een verstoring in de benen kan bijvoorbeeld een probleem in de nek opleveren.  Veel problemen in het lichaam manifesteren zich niet op de plaats van de oorzaak/oorsprong. Behandeling van de oorzaak lost het probleem op.

Oefeningen en oefenballen helpen het proces versnellen en behouden.

De gehele behandeling is maatwerk, ieder mens is immers anders. Meestal is er snel resultaat, maar hoe langer een probleem bestaat, hoe langer het kan duren om het op te lossen.

Mijn ervaring is dat veel fysieke problemen (grotendeels) opgelost kunnen worden, als de oorzaak maar aangepakt wordt. Door veel zitten, computers en (te) weinig beweging niet meer de juiste spieren gebruiken, kunnen veel problemen ontstaan variërend van lage rugpijn tot vastzittende schouders, hoofdpijn, migraine, muisarm, carpaaltunnelsyndroom enzovoort. Maar ook eenzijdig zwaar werk kan een verkeerde belasting opleveren. Rugproblemen lijken dan acuut te ontstaan, maar zijn eigenlijk sluipenderwijs ontstaan.

Een combinatie van manuele therapie (Dorn-therapie), dryneedling, triggerpoint-techniek en kinesiotapen kunnen vaak het probleem oplossen. Oefeningen probeer ik in het dagelijkse leven te laten passen. Daarbij probeer ik het simpel en laagdrempelig te houden, dat levert vaak een betere motivatie.

Ontspannings- en hotstone massage

Natuurlijk kunt u ook terecht voor een fijne ontspannings- en/of hotstone massage. Heerlijk met natuurlijke oliën.

2020-05-25T09:02:44+00:00