Even voorstellen

JUDY HOEKSTRA alias Dr. Hook

Als “Pain Catcher” stel ik het tot mijn doel om samen met u de oorzaak van uw pijn te vinden of dat nu fysiek of psychisch is, dat op te lossen en u weer in uw kracht te zetten. De naam Dr. Hook is een parodie ontstaan uit het idee dat ik zoek naar het ‘haakje’ waaraan de klacht hangt , in combinatie met mijn naam ‘Hoek’stra en de grap Dr., want ik ben geen arts of fysiotherapeut. 

Wie ben ik

Ik ben Judy Hoekstra, sinds 2000 alternatieve therapeut.

Mijn motto is dat een mens kan veranderen en niet met  pijn hoeft te blijven leven. Ik streef ernaar om samen met u de oorzaak van problemen weg te halen. Als dat niet lukt, dan op zijn minst de pijn te verlichten, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Daarom noem ik mezelf ‘Pain Catcher’. Ik streef ernaar dat u  zelf weer ‘in control’ komt. Met volharding, doorzettingsvermogen en vaak wat anders dan u gewend bent, maar met plezier en passie werk ik aan het verlichten van lichamelijke en/of geestelijke problemen.

Hoe werk ik

Omdat pijn of ongemak altijd een oorzaak hebben, behandel ik niet alleen de klachten, maar zoek ook naar de oorzaak, ‘het haakje’, waar klachten aan vast zitten,  zodat de oorzaak opgelost kan worden en de kans dat klachten ook echt weg zijn groot is. Ik heb in de loop der jaren verschillende technieken geleerd, die ik combineer bij de behandeling van klachten, naar eigen inzicht, op eigen wijze en nogal eigenwijs. Maar wel met veel succes. Cijfers heb ik niet over het succes, want hoewel ik een groot deel van mijn leven als econoom en analist gewerkt heb, voel ik niet de behoefte tijd te verspillen aan excel-sheets over behandelingen, in plaats van mensen helpen en uitzoeken hoe dat het beste kan.

Ik werk met twee soorten therapie, coaching en massage.

All brain therapie: gericht op mentale-, gedrags- en belevingsproblemen. De therapie bestaat uit gesprekken en een concentratie/ontspanningstechniek waarmee  (onbewuste) emoties en systemen opgelost worden die de problemen veroorzaken. Eigenwijs als ik ben blijf ik werken aan de verbetering van deze therapie die voortkomt uit Kerntherapie, Emotieve therapie en mijn eigen Massage therapie. Waar Kerntherapie en Emotieve therapie uitgaan van 2 breinen (het denken en het second brain, bestrijkt All brain therapie ook andere onafhankelijk werkende delen (breinen) van het lichaam zoals het brein.

Door de verder uitontwikkeling van de therapie kan All brain therapie ook gebruikt worden bij (onverklaarbare) lichamelijke problemen.

Massage therapie: gericht op de behandeling van fysieke klachten, door de combinatie van diverse technieken, zoals Dorntherapie, dry needling, kinesiotapen, massage, bewegings- en houdingstechnieken en oefeningen. De behandeling is holistisch, dus gericht op het gehele lichaam, zodat niet alleen de symptomen maar ook de oorzaak weg gehaald worden. Holistisch betekent dat ik naar het hele lichaam kijk en behandel, ook als u voor uw schouder komt. Want de oorzaak kan ergens anders dan in uw schouder zitten. Ik werk met een systeem, maar omdat de oorzaak bij ieder anders is, is ook de behandeling op onderdelen anders

Coaching: gericht op het begeleiden en inzicht verstrekken in systemen en persoonlijkheid, waarbij met behulp van All brain technieken blokkades opgelost kunnen worden. Daarbij kan per coachingsgesprek een doel gesteld worden of voor meerdere gesprekken een hoofddoel. Coaching is maatwerk.

Massage: gericht op ontspanning, weghalen van spierknopen, doorbloeding van het lichaam, of gewoon omdat masseren fijn is (geen erotische massage). Ik ben gediplomeerd sportmasseur. Verder is ontspanningsmassage, Breuss-massage en hotstone-massage mogelijk.

Behandeling van honden: omdat ik veel van dieren houd en dieren van mij, behandel ik onder andere honden bij rug-, heup- en spierproblemen met manuele therapie (Dorntherapie) en massage. Ik heb bijvoorbeeld politiehonden behandeld, zodat ze niet geopereerd hoefden te worden.  

DR. Hook

“Als  “Pain Catcher” is het mijn doel om samen met u de oorzaak van de pijn te vinden, op te lossen en u weer in uw kracht te zetten”.

Afspraak maken