Gestel herstel therapie2016-12-07T19:30:54+00:00

[vc_row][vc_column width=”1/4″ heading=”The pain catcher”][vc_wp_custommenu nav_menu=”47″][/vc_column][vc_column width=”1/2″ heading=”Gestel herstel therapie”][vc_column_text]Gestel herstel therapie
Met deze therapie behandel ik fysieke klachten van velerlei aard. Ik zoek hierbij naar het ‘haakje’, de oorzaak van de klachten. Die probeer ik weg te nemen door het lichaam van onder tot boven te beoordelen en te behandelen waar nodig.

Wat houdt de therapie in
Alle technieken die ik beheers voeg ik samen om zo een snel en doeltreffend resultaat te krijgen. Daarbij beoordeel ik het gehele lichaam. De behandeling stem ik af op hetgeen ik constateer aan de hand van uw klachten en uw lichaam.  Afhankelijk van de aard van de klachten, oorzaak en bestaansduur varieert het aantal behandelingen. Dit is persoon en klachten gericht. De ene persoon herstelt sneller dan de andere.
Gemiddeld zijn bij langdurige klachten circa 3 behandelingen nodig. Daarbij is het van belang dat u ook oefeningen thuis doet en de mogelijke belastende veroorzakende factor kan verminderen of oplossen. Ook kan eenmalig of een periode kinesiotape toegepast worden om de klachten sneller en efficiënter te bestrijden.
Nadat de klachten zijn opgelost, is het mogelijk binnen een door u gewenst tijdsbestek preventieve behandelingen te boeken. Dit mag ook ad hoc, bijvoorbeeld als u klachten weer voelt aankomen. Meestal is 1 behandeling dan voldoende.

Hooikoorts kan verholpen worden door kinesiotape. Dit is eenmalig. Mijn ervaring is dat na 2 jaren 1 x per jaar plakken de hooikoorts verdwenen is of sterk gereduceerd.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling
Ik beoordeel voor de meest doeltreffende en snelle behandeling het gehele lichaam, dus van onder tot boven. De gevonden problemen los ik dan op met een variatie van technieken die ik beheers. Mijn doel is niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaak op te lossen. Mijn ervaring is dat ik soms onderaan moet beginnen, om boven in het lichaam het probleem op te lossen.
In de intake wil ik daarom graag al uw klachten weten, of u operaties heeft ondergaan enzovoort. Daarnaast heb ik een beeld nodig van de mogelijk belastende factoren: werk, sport of andere mogelijke factoren. En natuurlijk het oordeel van uw arts over uw probleem.
Dan beoordeel ik uw fysieke problemen, uw gehele lichaam. Ik geef aan wat mijn constateringen zijn en de mogelijke oplossingen die ik zie. Dan kunt u aangeven of u wilt dat ik u behandel.

Mijn vier belangrijkste technieken zijn:

Manuele therapie = Dorn therapie
De manuele therapie die ik uitvoer is Dorn therapie. Dit is een Duitse therapie ontwikkelt door een Duitse boer, genaamd Dieter Dorn. De therapie onderscheidt zich van bekende manuele therapieën door het zogenaamde zachte karakter. De therapie gebruikt beweging van het lichaam om wervels los te maken en weer op de plaats te brengen tijdens druk die ik uitvoer. Dus geen abrupte bewegingen om wervels los te maken.
Hoewel het de zachte therapie heet, wil dit niet zeggen dat het niet pijnlijk kan zijn.
Bij de therapie hoort de Breuss-massage, een heerlijke ontspannende massage die, naar men zegt, onder andere de tussenwervelschijven herstelt.
Sommige handelingen van de Dorn-therapie heb ik vervangen voor andere handelingen vanuit een meer ontspannen positie voor u.

Triggerpoint therapie
Ik maak gebruik van drukpunt-technieken en triggerpoint-technieken om spieren los te maken. Hierdoor functioneren spieren niet alleen weer beter, maar ook vastzittende bottige verbindingen van het lichaam zijn daardoor gemakkelijker los te maken. Triggerpoints zijn kleine knoopjes in spieren die ontstaan door overbelasting van de spieren bij langdurige of extreme belasting. Triggerpoints kunnen weer triggerpoints in andere spieren veroorzaken waardoor een kettingreactie ontstaat. Het probleem kan bijvoorbeeld ontstaan in de benen en resulteren in hoofdpijn. Maar er zijn heel veel kettingreacties mogelijk door het gehele lichaam.

Massagetechnieken
Ik ben een gediplomeerd sportmasseur. Massage kan spierproblemen oplossen, maar er ook voor zorgen dat vastzittende gewrichten manipuleerbaar zijn. De Breussmassage heeft effect op het functioneren van de rug.

Kinesiotapen
Na afloop van de behandeling is het mogelijk om spieren, gewrichten of functies van het lichaam te tapen met kinesiotape, ook wel bekend tegenwoordig als sporttapen.
Kinesiotape beïnvloedt spieren en gewrichten, vermindert de pijn en zorgt voor sneller herstel van spieren en gewrichten. Op de juiste manier toegepast kan het een directe verbetering van een fysieke functie veroorzaken. Uw geblesseerde arm kan dan bijvoorbeeld weer beter en krachtiger functioneren met minder pijn en dat alles direct nadat het geplakt is. Omdat het enkele dagen kan blijven zitten werkt het lang door. Een supermassage en stimulering gedurende 24 uur per dag.  Het wordt ook wel Easytape, Sporttape of Medicaltape genoemd.

De tape is 3-dimensionaal rekbaar, heeft een rekbaarheid van 140-150% (vergelijkbaar met de huid), (bijna) geen huidirritaties, kan enkele dagen gedragen worden, is vochtbestendig en is medicamentenvrij.

Oefeningen
Ik ben een voorstander van het gebruik van oefeningen en het gebruik van oefenballen. Mijn ervaring is dat wij door veel zitten, computers en (te) weinig beweging niet meer de juiste spieren gebruiken, waardoor allerlei problemen ontstaan varierend van lage rugpijn tot vastzittende schouders, hoofdpijn, migraine, muisarm enzovoort.
Oefeningen probeer ik in overleg met u te geven, zodat u de oefeningen uit kunt voeren binnen uw levenspatroon (voor zover dit mogelijk is). Daarbij probeer ik het simpel en laagdrempelig te houden. U kunt gedurende een bepaalde tijd toegang krijgen tot het deel van deze website waar onder andere oefeningen en tips staan, zodat u ze op kunt zoeken.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]